OM OSS

Med kunskap och teknik i framkant är vi din kompletta semin- och veterinärstation.

För hästarnas välfärd och din trygghet har vi jour dygnet runt - året runt. 


Johanna och Fredrik Carlsson Sandström är ägare av Hunsebergs Semin- och Veterinärstation AB.


Johanna har hållt på med hästar och djur hela livet och de senaste 15 åren har avelsintresseret växt sig allt större.

Idén till bolaget har vuxit fram med tiden. När Johanna var färdigutbildad seminassistent och stod inför faktumet att det råder stor veterinärbrist i landet, framförallt som är intresserade och utbildade inom semin, började jakten efter en kompetent och erfaren veterinär. Det landade i veterinär Martina Sacca. Martina är italienska och har stor passion, kunskap och erfarenhet inom ambulerande hästsjukvård samt semin- och emobryotransfer.


Vår verksamhet


Stallet är nyrenoverat och faciliteterna för seminavdelningen är nyinstallerade.


Att hålla oss uppdaterade med den senaste tekniken och forskningen tror och hoppas vi kommer göra vardagen enklare för hästägare generellt men också sto ägare på seminstationen.


Läs vår hästägarförsäkran innan du besöker oss. Kontakta oss gärna för mer information, eller fyll i en intresseanmälan för semin eller intresseanmälan för embryotransfer.

Vårt team

Martina Sacca

Martina Sacca är legitimerad veterinär och har arbetat både på djursjukhus med akut sjuka djur och ambulerande på fältet.


Hon är specialist på föl och komplikationer vid fölning samt på neonatalföl.


Martina är seminveterinär har mångårig erfarenhet av semin och embryotransfer. Hon har arbetat på stora reproduktionscenter över hela välden med resultat i framkant.


Hon har tillgång till välutrustad bil för att kunna utföra de nödvändiga behandlingarna och undersökningarna på fältet och hemma i hästens miljö.

Johanna Carlsson Sandström

Johanna har hållt på med hästar och djur hela livet och de senaste 15 åren har avelsintresseret växt sig allt större.

Liksom Johannas mamma Carina är det hoppinriktad avel som är fokus. Hittills har Johanna producerat två svårklasshästar, med förhoppningen om att fler ska det bli.


Johanna är utbildad seminassistent och certifierad redovisningsekonom med endel tillvalda juridiska kurser, bla handelsrätt och beskattningsrätt.

Gabriele Politano


Gabriele är legitimerad veterinär och har arbetat med både klinik verksamhet och på reproduktions stationer. 


Han har specialist kompetens inom reproduktion och embryotransfer med framstående resultat genom åren.


Gabriele har bred kunskap inom allmän medicin och ett gott öga för djur. 


Han har liksom Martina tillgång till välutrustad bil för att kunna utföra de behandlingarna och undersökningarna på fältet och hemma i hästens miljö.